bug-gfe
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

cordial reactionary


From: bug-gfe
Subject: cordial reactionary
Date: Sat, 14 Oct 2006 15:54:42 +0200
User-agent: Thunderbird 1.5.0.7 (Windows/20060909)


En daarmee is het bepaald niet in de haak in Nederland, met name als het gaat om telefonische bereikbaarheid van bedrijven.
Massamediaal contact is, gezien de omvang van de doelgroep die men probeert te bereiken, relatief het goedkoopst maar onpersoonlijk. En daarmee is het bepaald niet in de haak in Nederland, met name als het gaat om telefonische bereikbaarheid van bedrijven. De klantenservice medewerkers kunnen als geen ander aangeven welke verbeteringen aan processen en producten en diensten nodig zijn. Daarnaast is er sprake van koudwatervrees.
Maar daarbij gaat het te vaak mis en krijgt de klant iets anders dan hij besteld heeft. Met name internet en de vele toepassingen ervan, zoals e-mail en web, zorgen voor een enorme ontwikkeling van het communicatieverkeer en hebben in de afgelopen jaren een vogelvlucht genomen. Ook blijkt in de praktijk dat juist de spannende en soms aantrekkelijke werkzaamheden buiten de deur worden geplaatst. E-mail heeft als groot nadeel dat het moeilijker is om gevoelens mee te geven met een boodschap. Het aantal spelers is in ontwikkeling, evenals het dienstenportfolio. Ze vertrouwen er niet op dat het bedrijf zonder hen doordraait. Volgens de deelnemers kunnen de voordelen van klachtenmanagement aanzienlijk zijn.
Dergelijke nummers zijn in bedrijven en pensions immers geregeld geblokkeerd, omdat ze ook gangbaar zijn voor sekslijnen. Dit betekent niet alleen dat klantcontact via diverse kanalen mogelijk moet zijn; er dient ook een snelle response te zijn. 'Slechts' de helft werkt door.
Dit betekent niet alleen dat klantcontact via diverse kanalen mogelijk moet zijn; er dient ook een snelle response te zijn.
Want met zulk dralen wordt de marketingbelofte niet waargemaakt. Voor het eerst in twee jaar waren er meer ondernemers met een stijging van omzet en opdrachten dan met een daling.
De belangrijkste oorzaak van dit matige resultaat ligt is volgens QAS dat slechts iets meer dan een kwart van deze bedrijven een bedrijfsbrede data-managementstrategie hanteert. Massamediaal contact is, gezien de omvang van de doelgroep die men probeert te bereiken, relatief het goedkoopst maar onpersoonlijk.
Er zijn er tot nu toe slechts zes verstrekt: aan Amicon Zorg, Brabant Water, AFAS ERP Software, LOI, ECI en aan Universal Electronics.
Onder leiding van ingehuurde professionals bloeien afdelingen op, ontstaan er nieuwe initiatieven en komt er meer rust en structuur in het bedrijf. Een vraag aan nummer twee, de Belastingtelefoon, kost al snel een half uur.
Dit meldt dienstverlener LogicaCMG na onderzoek.
De klanten van lijstaanvoerder Packard Bell moeten gemiddeld maar liefst een uur uittrekken voor contact. Het is tot dusver de grootste outsourcingsdeal ter wereld. Of het nu vanuit New York, Dubai of de eigen achtertuin is, ook vanaf het het vakantieadres wil de ondernemer controle uitvoeren. Er is een groeiende concurrentiestrijd om de gunst van de klant.
De rest moet langer wachten. Goede merken zullen investeren en zich realiseren dat klantenservice alles te maken heeft met de band met de consument. Grootste struikelblokken zijn daarbij psychologische en politieke factoren. Klantenservice per internet groeit inderdaad sterk. Uit de steekproef blijkt verder dat bedrijven zich op hun website vergalopperen aan te enthousiaste teksten en de mogelijkheid tot interactie.


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]