bug-lilypond
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Plaatje Computer-totaal


From: Martin Bijl
Subject: Plaatje Computer-totaal
Date: Sat, 30 Apr 2005 13:28:41 +0200

Beste LilyPond,

Bedankt voor het ontwikkelen van LilyPond. Ik ben erg onder de indruk van julllie project. Het is inderdaad fijn al muziek goed is gezet. Niet alleen voor de muzikant, maar ook voor de luisteraar die meeleest en meedenkt. Ik las voor het eerst over jullie in Linux Journal, alweer een tijdje geleden. En kwam er nu pas aan toe om jullie product wat aandachtiger te bekijken. De perfectie in het typezetten heeft voor TeX gezorgd, dat nu met de macro van LaTeX nog steeds na vele jaren wordt gebruikt. Het is ongelooflijk voor te stellen hoeveel tijd jullie in dit alles moeten hebben gestopt. Het is gelijk voor mij een aanmoediging om Scheme eens onder de loep te nemen.

Een paar hele kleine dingetjes. Ik was net op jullie website en zag daar een slechte scan. Ik heb hem ietsjes opgefraait (de gamma iets bijgesteld). Dit stuur ik jullie op als bijlage. Het is maar een klein detail en het kan allemaal nog veel beter.

Wat belangrijker vind ik dat jullie Finale net iets te slecht uit de verf laten komen. Ik heb met Finale en Sibelius gewerkt en het drukwerk van Finale is inderdaad niet bijster inspirerend, maar in Finale is er een functie voor het ongelijk spacen die je voor het afdrukken moet gebruiken (dat leer je al duidelijk in de tutorial). Ik heb Finale gebruikt tijdens mijn studie (muziekwetenschap) en later Sibelius. Het zou eerlijker zijn om de resultaten te vergelijken van na deze spacing, omdat deze uit de praktijk komen, met LilyPond.

Een andere suggestie: het zou erg mooi zijn om mooie partituren (bijvoorbeeld in eps/ps/pdf) te plaaten om te laten zien hoe mooi jullie zetting is.

Ga zo door! Heel veel succes met het ontwikkelen van LilyPond en klasse dat jullie dat open source doen!

Wat vinden jullie van het idee om een online renderer te maken voor LilyPond? Ik weet dat jullie er met de -safe en -png al rekening mee hebben gehouden. Het maakt de installatie onder windows veel eenvoudiger (ondanks alle nadelen), omdat je via internet dan een bestand verstuurd en er ook via http er weer een terugkrijgt.

Martin Bijl
student informatica aan de Hogeschool Utrecht. 

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]