info-sweater
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Info-sweater] pedigreed


From: Nancy Hayden
Subject: [Info-sweater] pedigreed
Date: Wed, 11 Oct 2006 23:47:27 +0200
User-agent: Thunderbird 1.5.0.7 (Windows/20060909)


De tarieven zijn in principe gelijk aan die van gewone netnummers.
Een programma als VoipBuster maakt wel gebruik van een gestandaardiseerd en openbaar protocol.
Er wordt het minst doorgewerkt in de sector overheid en non-profit. De investeringkosten zijn vaak hoog en de VoIP-wereld is nauwelijks ingesteld op digibeten.
Er wordt binnen het MKB van vier van de tien ondervraagden verwacht dat zij bereikbaar zijn tijdens de vakantie.
Volgens Cendris hebben bedrijven door verregaande marktontwikkelingen steeds meer moeite om de consument persoonlijk te benaderen. "De uitgifte van deze nieuwe nummers betekent een extra stimulans van VOIP", aldus het ministerie.
Dit is het meest binnen de dienstensector.
Daarnaast zijn goede alternatieven schaars. Het zijn slimme, zelflerende applicaties op basis van intelligente zoeksystemen.
Combineer dit met de informatiehonger die we kennelijk hebben en je ziet dat de grens tussen vakantie en werk langzaam maar zeker verdwijnt. De leden van dergelijke communities zijn interressant.
De opkomst van zakelijk chatten is in dit verband illustratief: banken en verzekeraars lopen hier duidelijk voorop. Daarnaast zijn goede alternatieven schaars.
In Nederland ligt dit precies andersom. Hij is directeur van het Bossche telecomadviesbureau ExperiCom en werkte in het verleden als consultant bij KPN en Imtech.
Deze systemen zullen de webinteractie in belangrijke mate gaan faciliteren.
Er wordt binnen het MKB van vier van de tien ondervraagden verwacht dat zij bereikbaar zijn tijdens de vakantie. Bellen met de toekomst dus, waarbij je kunt kiezen op welke dag en welk tijdstip het telefoontje gaat plaatsvinden.
Opmerkelijk genoeg echter lijken zich nog weinig organisaties daarvan bewust te zijn. Toch leert de realiteit dat veel organisaties nog niet weten wie hun website bezoeken en wat men er zoekt.
De belangrijkste uitkomst is dat op telefonie niet alleen bespaard maar vooral ook verdiend kan worden.
org gaat als een lopend virtueel vuurtje rond en binnen een week tijd is de service al een gigantisch succes.
Juist in zakelijke relaties en al helemaal in het leggen van eerste contacten is dit cruciaal. Duitsland investeert daarentegen het meest in technologie die mobiel werken mogelijk maakt.
Toch leert de realiteit dat veel organisaties nog niet weten wie hun website bezoeken en wat men er zoekt.


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]