toutdoux-list
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[ToutDoux-list] settle


From: Mat Womack
Subject: [ToutDoux-list] settle
Date: Sat, 23 Sep 2006 09:01:03 +0200

Packard Bell waarschuwt bellers wanneer zij lang moeten wachten. Eenderde geeft aan per werkdag meer dan twee uur aan de telefoon te spenderen. Postorderwinkels Wehkamp en Neckermann laten hun klanten langer in de wacht staan. Hierdoor kunnen wij u niet persoonlijk te woord staan.
Adresgegevens worden nauwelijks gevraagd. Klanten worden veeleisender en kritischer. Het kwam ook voor dat er wel een verbinding tot stand kwam maar dat het contact werd verbroken. Het laten verrichten van secretariaatsdiensten behoort tevens tot de mogelijkheden. Je kunt niet anders dan iets aan je bereikbaarheid doen. Maar daarbij gaat het te vaak mis en krijgt de klant iets anders dan hij besteld heeft.
Alleen de klant wordt ermee geconfronteerd.
Dit is volstrekt onnodig en bovendien zeer schadelijk voor de bedrijven. Het grote gevaar is bovendien, dat het bedrijf in kwestie daar zelf nauwelijks iets van merkt.
Wel te hopen voor hem dat hij dan ook wordt teruggebeld.
Het grote gevaar is bovendien, dat het bedrijf in kwestie daar zelf nauwelijks iets van merkt. Een bedrijf belooft iets aan zijn klant en maakt dat niet waar als je belt.
Nog minder organisaties hebben een beeld van de mogelijke schade door slechte bereikbaarheid.
Bereikbaarheid van organisaties is daarbij een kernbegrip.
Een out-of-office email aanmaken is het minste wat u kunt doen.
De dienstverlening gaat verder dan alleen het beantwoorden van de telefoon.
Het wordt allemaal wat zakelijker en dat is even wennen voor de meeste bedrijven.
Gevraagd naar zijn reactie op de website www.
Bij Delta moet de beller het langste wachten, gemiddeld tweeenhalve minuut. Alleen de klant wordt ermee geconfronteerd. Maar weinig bedrijven zijn zich hiervan bewust.
Terwijl goed bereikbaar zijn eigenlijk heel envoudig is.
Je krijgt als ondernemer iets minder grip op je bedrijf. Klanten worden veeleisender en kritischer. Nog belangrijker is dat de klant weet dat medewerkers of uzelf op vakantie zijn.
Dat gebeurde verspreid over tien werkdagen, steeds op een ander tijdstip van de dag. Het grote gevaar is bovendien, dat het bedrijf in kwestie daar zelf nauwelijks iets van merkt. Volgens de deelnemers kunnen de voordelen van klachtenmanagement aanzienlijk zijn.
Ook telefonische toezeggingen worden niet of te laat nagekomen. De beller hoorde dan: Helaas zijn er op dit moment veel wachtenden.
Terwijl goed bereikbaar zijn eigenlijk heel envoudig is.
De dienstverlening gaat verder dan alleen het beantwoorden van de telefoon.
Met deze relatief grote aantallen, kunnen we ook de effecten goed vaststellen. Leveranciers en klanten zijn minder bereikbaar, personeel gaat op vakantie.

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]