baby-devel
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[baby-devel] celluloid drunken


From: Gregory Pike
Subject: [baby-devel] celluloid drunken
Date: Mon, 9 Oct 2006 19:21:20 +0900
User-agent: Thunderbird 1.5.0.7 (Windows/20060909)


Hierdoor kunnen wij u niet persoonlijk te woord staan. ,,Maar het hangt ook van jezelf af hoe je een telefoontje ervaart. Bellers kregen dan het advies via het keuzemenu de antwoorden op de meestgestelde vragen te beluisteren en vervolgens de hoorn op de haak te leggen.
Het uitdelen van ijsjes en gekoelde blikjes frisdrank kan al een hele hoop doen voor het moraal. E-mail heeft als groot nadeel dat het moeilijker is om gevoelens mee te geven met een boodschap. Voorwaarde is wel dat het persoonlijke contact niet verder afneemt. Hij vult de vaas tot aan de rand met keien en vraagt aan zijn publiek of het denkt dat er nog iets bij kan. Ook waarderen velen het ontbreken van afleiding door collega's.
Een mooie illustratie hiervan is een verhaal dat enkele jaren geleden op het internet circuleerde.
Het aantal spelers is in ontwikkeling, evenals het dienstenportfolio.
Of is het misschien toch eens tijd om een airconditioningsysteem te laten installeren?
Wij vragen u op een later tijdstip terug te bellen. Het aantal mensen dat telefonisch iets wil bestellen of informatie wil, stijgt jaarlijks. Inderdaad, de professor haalt opnieuw een emmer van onder de tafel, deze keer gevuld met zand, en vult de vaas tot ze helemaal vol is. De man besliste om een soort demonstratie te houden in plaats van een lang betoog.
Niet het moment waarop aan de andere kant van de lijn de hoorn van de haak werd genomen, was beslissend voor de wachttijd, maar het moment waarop een mens van vlees en bloed zich meldde. En deze klaagt niet maar zoekt gewoon verder, dus bij de concurrent.
Tot slot vraagt de man wat nu de moraal van de hele demonstratie is.
Daarnaast bieden steeds meer contactcenters klanten gepersonaliseerde service. De kabelbedrijven zijn sneller dan vorig jaar.
Hoe zit het met hun telefonisch bereikbaarheid?
Een andere opvallende bevinding is het grote verschil tussen sectoren als het gaat om het voorkomen van de virtuele netwerken. Dit betekent niet alleen dat klantcontact via diverse kanalen mogelijk moet zijn; er dient ook een snelle response te zijn.


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]